ULCINJ –Građevinske mašine, pod nadzorom jakih policijskih snaga, srušile su jutros manastirski konak u izgradnji na Briskoj gori, kod Ulcinja, rekao je podgoričkim Vijestima sveštenik Mitropolije crnogorsko – primorske (MCP) Srpske pravoslavne crkve Slobodan Zeković.

“Specijalna policija i njihov šef Miloš Radulović obezbeđuju rušenje manastira Svetog Vasilija, kod Ulcinja. To je stara, drevna crkva koja je nedavno proglašena za manastir. Oni su jutros došli sa mašinama, bez ikakve najave, blokirali prilazne puteve i počeli da ruše manastirski konak. Sestrinstvu nisu dali nikakvo rešenje, ali kažu da jesu advokatu”, kazao je Zeković.

Prethodno se oglasila Mitropolija crnogorsko-primorska saopštenjem u kojem su naveli da su nadležne institucije u Crnoj Gori počele rušenje konaka u novom manastiru Svetog Vasilija kod Ulcinja.

“Jutrošnji događaj pokazuje koliko je Vladika budimljansko-nikšićki Joanikije bio u pravu kad je izjavio nakon izlaska iz pritvora da crnogorska vlast sada ratuje protiv Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca”, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu MCP.

Tanjug