NOVI SAD – Nakon što je pandemija počela da jenjava, tim “Serbia Fashion Weeka” doneo je odluku da se 14. izdanje nacionalne Nedelje Mode održi od 26. do 29. juna uz poštovanje svih preporuka stručnjaka i državnih organa, navodi se u saopštenju organizatora. 

Program je modifikovan i prilagođen situaciji, tako da je akcenat na modnim instalacijama, izložbama i panel diskusijama. Svečano otvaranje planirano je za petak 26. juna, kada će publika moći da pogleda modne instalacije na platou ispred Kulturne stanice Svilara, galerijskog prostora Evropske prestonice kulture 2021, u Novom Sadu. Posle toga, na programu je otvaranje izložbe radova studenata, učesnika konkursa Fashion Talent Designers Competition i European Fashion Talent Designers Competition, nakon čega sledi muzički deo programa i nastup iznenađenja.

Naredni dan, 27. jun započeće panel diskusijom “Moda i mladi u doba korone” – Ko su kreatori “nove normalnosti”. Na pitanja iz ove teme govoriće mladi kreatori, polufinalisti konkursa FTDC i EFTDC, kao i poznavaoci modnog biznisa.

RTV