NOVI SAD – Promenada Novi Sad je prvi šoping centar u Srbiji koji je dobio potvrdu o usaglašenosti sa COVID-19 sigurnosnim merama. Dobijanje ovog sertifikata je dokaz da šoping centar posluje u skladu sa međunarodnim zdravstvenim standardima i nudi kupcima sigurno iskustvo kupovine. Stručnjaci Centra za bezbednu kupovinu (SSC), nezavisne švedske kompanije koja procenjuje bezbednost šoping centara širom sveta, sertifikovali su šoping centar Promenada Novi Sad kao usaglašen sa preventivnim propisima.

„Oduševljeni smo što sarađujemo sa NEPI Rockcastle-om na ovoj važnoj misiji. Oni preuzimaju vodeću ulogu u zemljama gde posluju, u velikoj meri prevazilazeći propisane minimume i postavljajući nove standarde odgovornosti kada su u pitanju šoping centri“, izjavili su predstavnici SSC-a.

Širom šoping centra Promenada su implementirane preventivne mere koje kao glavni cilj imaju sprečavanje širenja COVID-19 virusa i fokusirane su na dva glavna stuba: obezbeđivanje socijalne distance od najmanje 2 metra i stalna dezinfekcija šoping centra. Preduzete mere higijene uključuju dezinfikovanje svih površina više puta na dan, kao i intenzivnije čišćenje i dezinfikovanje određenih delova šoping centra koji su najizloženiji velikom broju ljudi u toku dana, kao što su eskalatori, klupe, toaleti, liftovi, prostor oko restorana, kafića i dr. Takođe, na ključnim mestima unutar šoping centra postavljene su fizičke barijere za održavanje socijalne distance, na određenim površinama sa kojima posetioci dolaze u kontakt su postavljene nanoseptičke sanitarne trake, a na mestima u blizini restorana, toaleta i na drugim bitnim lokacijama postavljeni su automatski dispanzeri za dezinfekciju ruku. Sistem ventilacije šoping centra je takođe izmenjen i radi u režimu konstantnog upumpavanja svežeg vazduha u prostor šoping centra. Nošenje zaštitne maske od strane svih zaposlenih je obavezno, a preduzete su i mere za svakodnevnu proveru temperature zaposlenih u šoping centru.

Pored pomenutih mera, šoping centar Promenada moli sve građane, posetioce šoping centra, da se drže i opštih preporuka ponašanja unutar objekta tako što će prilikom boravka držati socijalnu distancu od 2 metra, nositi zaštitnu masku i poštovati obaveštenja o maksimalnom broju osoba u određenim prostorima i radnjama.

Mere bezbednosti koje su sprovedene u cilju osiguranja zdravog okruženja za kupce i zaposlene slične su u svim tržnim centrima koji pripadaju NEPI Rockcastle portfoliu. U ovom trenutku, na nivou grupe, stručnjaci SSC-a su takođe izdali odgovarajuće sertifikate i šoping centrima Mega Mall u Bukureštu i Bonarka u Poljskoj, koji takođe ispunjavaju sve uslove.

Šoping centar Promenada Novi Sad je otvoren za posetioce svakog dana od 10 do 22 časa. Kako bi bili u toku sa aktuelnim informacijama, akcijama i pogodnostima molimo posetite web-sajt šoping centra Promenada ili pratite Facebook i Instagram profile šoping centra.