NOVI SAD – U Srbiji su od korona virusa obolele još 352 osobe, preminulo devet zaraženih. Testirano 10.310 osoba, najviše od početka epidemije. Na respiratorima 198 obolelih od korona virusa, najviše do sada. Epidemiološka situacija u Srbiji je i dalje nestabilna. Najviše novooboelih od kovida 19 registrovano je u Beogradu, Šapcu, Novom Sadu, Kraljevu, Kragujevcu.

U Šumadijskom okrugu, prema poslednjim podacima, registrovana su 24 nova slučaja pozitivnih na virus korona, od čega je 20 u Kragujevcu, saopštio je danas direktor Instituta za javno zdravlje “Kraguj” Dragan Vasiljević. Opštine tog okruga, koje nemaju novozaražene su Aranđelovac, Topola, Batočina i Lapovo, dok su po dva slučaja registrovana u Rači i Kniću.

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, zaključno sa današnjim danom, potvrđeno je prisustvo virusa COVID – 19 kod 63 korisnika i 56 zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 643, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 237.

Tanjug, RTV, RTS