BEOGRAD – Epidemiološka situacija u Srbiji je kompleksna i karakteriše ju veliki broj obolelih od Kovida19, zbog čega se testira veliki broj građana izjavila je za RTV predsednica vlade Ana Brnabić i dodala da je naš zdravstveni sistem prenapregnut. Ona je u emisiji Pravi ugao rekla da se Srbija ne upoređuje sa drugim zemljama već da testira veliki broj građana kako bi stekla što objektivniju sliku o epidemiološkoj situaciji u zemlji.

“Najefikasniji način borbe sa epidemijom je uvođenje vanrednog stanja, sprečavanje kontakata među ljudima i ograničenje kretanja” rekla je premijerka i naglasila da mi “još nismo u potpunosti odustali od takvih mera iako takav scenario za sada ne postoji”, precizirala je uz opasku da je svesna nezadovoljstva građana koji imaju pravo da ne veruju , vladi ili kriznom štabu.

Brnabić je rekla da o svemu treba razgovarati iako postoji jedan broj opozicionih političara, analitičara i medija koji podrivaju autoritet struke i koji svaki trenutak koriste da “nešto” politizuju.

RTV