Dačić zahvalio Indoneziji na humanitarnoj pomoći Srbiji

BEOGRAD – Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u kurtoaznu posetu ministra pravde i ljudskih prava Indonezije Jasona Laolija i zahvalio na humanitarnoj pomoći Indonezije namenjenoj suočavanju sa posledicama širenja zarazne bolesti kovid-19. Dačić je posebno zahvalio na paketu medicinske opreme koju je ministar Laoli uručio Srbiji, u ime Vlade Indonezije.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, Dačić je istakao da je zajednička solidarnost zemalja važan i neophodan preduslov u prevazilaženju posledica ove globalne zdravstvene situacije. Ministar Dačić je istakao da su odnosi Srbije i Indonezije, koji su uspostavljeni pre 66 godina, tradicionalno prijateljski i da dijalog na visokom nivou doprinosi njihovom daljem učvršćivanju.

Izrazio je očekivanje da ćemo u narednom periodu postići još bolje rezultate, posebno u oblasti ekonomske, parlamentarne, obrazovne, naučno-kulturne i sportske saradnje. Ministar Dačić je izrazio zadovoljstvo visokim stepenom razumevanja Srbije i Indonezije o ključnim pitanjima za dve zemlje.

Tanjug

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *