LUGOVO – Umesto tradicionalnog okupljanja na Donau Soja Danima Polja koje poslednjih šest godina organizuje Donau Soja Regionalni Centar sa partnerima, ove godine poljoprivredni proizvođači mogu pogledati preporuke i savete za proizvodnju soje sa oglednog polja u Lugovu posetom na webstranicu (www.donausoja.rs/oglednapolja2020*).

Naši partneri i stručnjaci, predstavnici vodećih domaćih i stranih semenskih i hemijskih kuća, predstavili su najnovije tehnologije održive proizvodnje genetski nemodifikovane soje preporučene po standardima Donau Soja udruženja.

U okviru oglednog polja testirane su 23 sorte soje, 8 kombinacija herbicida, kao i 9 varijanti preparata ishranu biljaka (6 mikrobioloških đubriva i 3 inokulanta).

Naši domaćini kompanija Agrobusiness Partner uz podršku Poljoprivredne stručne službe Sombor pobrinuli su se za stručno i kvalitetno izvođenje ogleda, tako da sve primenjene tehnologije pokažu svoje najbolje rezultate.

„Donau Soja udruženje se zalaže za unapređenje i promociju održive proizvodnje BEZ GMO soje u Evropi.

Na Danima polja koje svake godine organizujemo sa preko našim partnerima širom Evrope, želimo da proizvođačima pokažemo kako da proizvode soju po Donau Soja standardima i obezbede ne samo visok kvalitet soje već i omoguće plasman kako na domaće tako i na strana tržišta.

Dobrodošli na naša online ogledna polja, nadamo se da ćete uživati i javiti nam Vaše utiske“, Marija Kalentić, Izvršni direktor Donau Soja udruženja i regionalni direktor za Centralnu i Istočnu Evropu.