Dragoljub Samardžić i zvanično novi predsednik FK Vojvodina

NOVI SAD – Predsednik FK Vojvodina Vojislav Gajić podneo je ostavku na svoju funkciju, a u dopisu koji je juče poslao predsedniku Skupštine i članu Upravnog odbora Dragoljubu Samardžiću, ovlastio ga je da, do održavanja sednice najvišeg klupskog tela, preuzme dužnosti i obaveze prvog čoveka kluba. To znači da od danas funkciju predsednika FK Vojvodina vrši Dragoljub Samardžić, koji se tim povodom obratio javnosti u FC „Vujadin Boškov“ u Veterniku.

“Izgubili smo malo vremena, jer smo čekali da neke odluke predsednika Gajića budu konkretne. Želeli smo da on ostane i mislimo da bi bilo mnogo bolje da smo uspeli da ga ubedimo da promeni svoju odluku. Međutim, on nas je ubeđivao da su njegove poslovne obaveze suviše velike i da stoga više nije u mogućnosti da odgovori ovom zadatku, a mene je juče mejlom obavestio da me ovlašćuje da vršim funkciju predsednika, što sam prihvatio kao čovek koji godinama voli Vojvodinu”, kaže Samardžić.

Ostavka predsednika Gajića je usledila u vrlo delikatnom trenutku, s obzirom na to da tek predstoji formiranje tima za narednu sezonu, u kojoj Vošu očekuje i učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

“Mi smo prvo opterećeni ovom bolešću i opštom situacijom u zemlji, što je razlog zašto u skorije vreme ne možemo da organizujemo sednicu Skupštine. Meni će glavni cilj biti to da sačuvamo rad našeg stručnog štaba i igrača. Tu smo najosetljiviji i ne smemo dozvoliti da se bilo šta neprijatno desi, jer već sledećeg vikenda počinje prvenstvo. Raspored u prvih nekoliko kola nam nije lak i zato moramo biti spremni. Takođe, pod hitno moramo organizovati sednicu Upravnog odbora, jer bez toga ne možemo raditi dalje. Zatražio sam od svih članova uprave da tu sednicu organizujemo u petak, jer ne smemo dozvoliti da odlazak predsednika bude korak nazad za klub”,ističe Samardžić.

RTV

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *