BEOGRAD, NOVI SAD – U prethodna 24 sata, u Srbiji je testirano 8.349 osoba, od kojih je 359 bilo pozitivno na virus COVID-19, a preminulo je još 10 pacijenata, saopštio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Iz Kriznog štaba je najavljeno da će od popodneva putem aplikacije moći da se provere rezultati testiranja.

 

Od 198 uzoraka koji su prikupljeni u prethodnim danima, u Kraljevu je na virus korona pozitivno još 108 osoba, a u Opštoj bolnici Studenica u tom gradu, nažalost, od posledica virusa korona preminule su još dve osobe.

Od početka epidemije, bitku sa virusom Covid 19 u Kraljevu izgubilo je 20 osoba, a ukupno je potvrđenih pozitivnih slučajeva 868.

Trudnica iz doljevačkog sela Orljane, koja je bila na respiratoru u Kliničkom centru Niš, porodila se danas, a novorođenče je, uprkos svim naporima lekara, nažalost preminulo, potvrđeno je Tanjugu u KC Niš.

“Obavljen je porođaj, ali nažalost, uprkos svim preduzetim merama, novorođenče je preminulo”, izjavila je direktorka Klinike za dečiju hirurgiju KC Niš Anđelka Slavković.

Tanjug