SARAJEVO – Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić izjavio je da je, uprkos tome što se Milorad Dodik protivi priznanju Prištine, to gotova priča i nazvao je južnu srpsku pokrajinom državom. On je to rekao u intervjuu nemačkom Dojče veleu odgovarajući na pitanje da li se BiH sprema da prizna Prištinu.

“Ne postoji ta vrsta saglasnosti na nivou Predsedništva, to nije nepoznata stvar. Dodik se tome oštro protivi, mada – ako ćete biti realni i pragmatični. Gotovo. To je kraj priče. Još se samo čeka da Beograd tu činjenicu prihvati, prizna i onda će stvari biti lakše”, rekao je Komšić.

Komšić je ocenio da su protesti organizovani u Beogradu zbog mogućeg uvođenja policijskog sata ubrzo pokazali da nemaju veze sa pandemijom već sa Kosmetu.

“Sve ono što smo videli na snimcima koji dolaze iz Beograda ukazuje na to da postoji čak jedna organizovana politička struktura, koja je pričom o koroni sakrila njihove prave ciljeve a to je da se onemogući postizanje dogovora između Beograda i Prištine. Po mom mišljenju to je u interesu ekstremnim desničarima i fašistima u Srbiji i njihovim međunarodnim pokroviteljima, koji se nalaze na istoku Evrope”, ocenio je Komšić.

Tanjug