BEOGRAD – U jeku leta svima prija da se sa vreline asfalta povuku u svoje domove, osveže se i predahnu. Kako bi se ambijent uredio za vrele letnje dane, važno je da se zabavimo magičnim sastojkom svakog dobro osmišljenog enterijera, a to je SVETLOST. Ono što je najlakše da uradimo je da pustimo svetlost u svoje trpezarije, dnevne, spavaće ili radne sobe.
Vreme je da se razigramo, pustimo mašti na volju i kreiramo upečatljiv ambijent koji će odudarati od „standardnih“. Staro pravilo „manje je više“, zamenjeno je novim „sve je dozvoljeno“! Prateći svetske trendove za uređenje enterijera, dizajneri predlažu da budemo slobodni da se prepustimo neobičnim kombinacijama, poput pravljenja letnjih ambijenata u domu, pomoću nameštaja namenjenog za upotrebu napolju. Letnji, baštenski ambijent ne traži po svaku cenu otvoreno nebo iznad nas. Itekako zanimljiv kutak u enterijeru, obogaćen sobnim biljem, može se postići komadima nameštaja poput trodelnog stola LAV u kombinaciji sa drvenom rasklapajućom stolicom LAV.

Za one koji uživaju u letnjim avanturama i tropskim barovima, preporuka je da unesu jedan u svoj dom i naprave zabavno mesto okupljanja za najdraže ljude. Preporuka je uvek dobro rešenje u beloj boji, poput barskog stola VIKTOR. Modernim dizajnom i dekoracijom letnjim detaljima, dobija se kutak u kome će svi uživati.
Ko se opredeli za tropski bar u kombinaciji tamnijih boja i drvo dekora, preporuka je bar sto DS-6126-W.OAK, koji ima dovoljno prostora da se u njegove police smesti sve što je potrebno za dobru zabavu. Ambijent je uvek dobro obogatiti različitim teksturama i nikada ne zaboraviti osveženje u vidu slamnatih dekoracija, pa makar to bile i korpice različitih veličina.
Sjajna opcija je da sve ono što jednom stavimo unutra može, u nekom trenutku, biti i napolju, na terasi ili u bašti, ukoliko se stvore uslovi za to. Čak i u zimskim mesecima zastakljena terasa na kojoj je smešten neki lep tropski bar može probuditi uspomene i utopliti srca.

Uz ljubavno letnje raspoloženje sjajno se uklapa baštenski set DUO, neodoljiv izbor za dvoje, smešten u kutku punom bilja, blizu prozora sa koga se mogu posmatrati izlasci i zalasci sunca i ćaskati do kasno u noć. Dodatna preporuka dizajnera Forma Ideale je da se skinu zimske draperije i zavese i zamene zavesama od prozračnog i laganog materijala. Tepisi sa zabavnim paternima bi se odlično uklopili, kao i dekorativni jastučići sa letnjim motivima, veselih boja. Boje ovog leta su žuta, tirkizna i zelena, koje pored toga što odgovaraju letu, dodaju potrebnu energiju u ovim dugim letnjim danima. Naravno, sjajnoj atmosferi u letnjem ambijentu dodatno će doprineti dobri ritmovi letnjih hitova!