KIKINDA – Uz tradicionalno dobar odziv građana svih generacija, danas je u kikindskom Crvenom krstu organizovana još jedna akcija dobrovoljnog davalaštva krvi. Prema informacijama iz Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine, period leta uvek je kritičniji za obezbeđivanje neophodnih količina svih krvnih grupa, pa je još jednom upućen apel svim potencijalnim davaocima da svojim humanim gestom učine mnogo za one kojima je pomoć najpotrebnija.
Kikindski Crveni krst i Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine organizovali su još jednu akciju dobrovoljnog davalaštva krvi, uz više nego dobar odziv građanki i građana Kikinde svih generacija.

Uz maksimalan rad i angažman, trenutno su angažovane tri ekipe na terenu i jedna u pokrajinskom Zavodu. Period leta uvek je kritičniji za obezbeđivanje neophodnih količina svih krvnih grupa.

„Zalihe su trenutno, da tako kažem, granične. Već sutra, za dan, dva, može se desiti da budemo u minusu, odnosno u velikim potrebama. Leto upravo nosi takve teškoće“, saopštio je dr Vaso Kulidžan, Teranska ekipa Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine.

RTV (Tatjana Popović)