NOVI SAD – Epidemiološka situacija na teritoriji Pokrajine je i dalje nepovoljna i imamo dnevni porast zaraženih, rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović na konferenciji u Novom Sadu.
“Juče do 15 časova imali smo najveći broj obolelih u jednom danu, ukupno 162, od toga 79 u Novom Sadu i taj grad je najugroženiji na teritoriji Vojvodine i potrebno je uvesti dodatne mere”, rekao je Mirović.

“Danas u toku dana imaću sastanak sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem kako bi se dogovorili o načinu uvođenja dodatnih mera”, dodao je predsednik Pokrajinske vlade.

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno su smeštena 254 obolela od koronavirusa, dvoje je preminulo. Od tog broja 161 zaraženih je iz Novog Sada, devet iz Vrbasa, 9 iz Zrenjanina.

Na teritoriji Pokrajine trenutno su aktivna 1.621 slučaja, najviše obolelih 796 je u Novom Sadu, u Vrbasu 82, u Sremskoj Mitrovici 85…

“U Pančevu su 102 zaraženih u Opštoj bolnici, tu su i pacijenti uz Beograda, u Vrbasu 29, Subotici 57, Sremskoj Mitrovici 112. Zato je tamo i uvedena i vanredna situacija”, rekao je Mirović i naglasio da su se dvoje dece u Dečjoj bolnici u Novom Sadu oporavilo.

“Svi Zavodi za javno zdravlje na teritoriji Pokrajine su dobili PCR mašine, za PCR testiranja. Imamo osam laboratorijskih mesta za testiranje, i na teritoriji Vojvodine se na rezultate testiranja ne čeka duže od 24 časa”, dodao je Mirović.

RTV