NOVI SAD – Prema poslednjem preseku, u Srbiji je umrlo još 10 obolelih od kovida 19. Zaraza koronavirusom potvrđena je kod još 359 osoba. U bolnicama se trenutno leče 4.762 pacijenta od kojih je 190 u veoma teškom stanju na respiratoru.
Epidemiološka situacija u Srbiji je i dalje nestabilna. Najviše novooboelih od kovida 19 registrovano je u Beogradu, Šapcu, Novom Sadu, Kraljevu, Kragujevcu.

U novom talasu sve trudnice sa simptomima korona virusa, sumnjom ili potvrđenom zarazom mogu biti hospitalizovane u bilo kom porodilištu, gde su obezbeđeni uslovi za njihovo zbrinjavanje, a dr Snežana Zdjelar, načelnica Neonatologije Bolnice za ginekologiju i akušerstvo KBC “Dr Dragiša Mišović” kaže da u ovom, letnjem talasu, trudnice i mala deca nisu pošteđeni korona virusa.

Direktor Doma zdravlja Palilula dr Aleksandar Stojanović izjavio je jutros da se ne smanjuje broj građana koji se sa simptomima korona virusa javljaju u tu kovid ambulantu.

“Analizom Doma zdravlja na Paliluli, analizom svih domova zdravlja u Beogradu, ipak je Beograd najveće žarište, imamo blagi porast”, rekao je Stojanović za RTS.

Pixabay