BEOGRAD – Danas je zabeležen do sada najveći broj laboratorijski potvrđenih slučajeva kovid 19 – 467, međutim neki drugi pokazatelji ukazuju da ima mesta za blagi optimizam, izjavila je danas zamenica direktora Instituta “Batut” Darija Kisić Tepavčević i dodala da je Beograd i dalje najveće žarište, a da je u poslednjih 24 dana najveća stopa oboljevanja u Kragujevcu. Ona je prenela da je u Srbiji u poslednja 24 sata testirano 10.381 osoba, od kojih je 467 pozitivno na virus, a da je preminulo još 8 osoba, ukupno 534.

Navela je i da je ukupan broj hospitalizovanih 4.568 osoba, od kojih je 169 na respiratoru. Dodala je da je prosečna starost preminulih u posleđna 24 sata 69,75 godina, kao i da je reč o šest muškaraca i dve žene.

“Danas je zabeležen do sada najveći broj potvrđenih slučajeva, međutim neki drugi pokazatelji ukazuju da imamo mesta za blagi optimizam – poslednjih dana se smanjuje broj osoba čija klinička slika zahteva hospitalizaciju i smanjuje se ukupan broj pregleda u kovid ambulantama”, rekla je Kisić Tepavčević.

Primera radi, navela je da je u poslednja 24 sata u Beogradu u kovid ambulantama obavljeno nešto manje od 2.000 pregleda, dok je prosek u prethodnim danima bio 2.700 pregleda.

Tanjug