NOVI SAD – Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević otvorili su novu Gazprom benzinsku stanicu “Novi Sad16”, na auto-putu Novi Sad-Beograd.Rečeno je da je to jedna od najsavremenijih benzinskih stanica u Srbiji, u čiju izgradnju i opremanje je uloženo više od tri miliona evra.
“Čuvena benzinska stanica ‘Minut’ dobila je potpuno novi izgled. Naftna industrija Srbije i u ovako složenim i specifičnim okolnostima nastavlja sviju investicionu politiku, a koja prati ono što radi Vlada Srbije”, rekao je ministar Antić.

On je podsetio da se Vlada Srbije, s jedne strane snažno bori protiv epidemije, a s druge strane bori se da očuva ekonomiju i zadrži industrijsku proizvodnju.

U tome svemu, rekao je on, NIS daje snažnu podršku, čemu je dokaz i novootvorena benzinska stanica, na kojoj će se, između ostalog, koristiti jedan od najsavremenijih elektro-punjača.

Takvih punjača u Srbiji ima ukupno 85, precizirao je Antić.

On je pozvao NIS da otvori novu benzinsku stanicu i na novom auto-putu “Miloš Veliki”, na kojem trenutno nema nijedne benzinske stanice.

“Grad Novi Sad i Naftna industrija Srbije neraskidivo su vezani. Na ovoj benzinskoj stanici radiće 25 ljudi, a do sada je na teritoriji grada rekonstruisano ukupno 11 benzinskih stanica”, izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Ministar Antić, gradonačelnik Vučević i generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev svečano su priključili elektro-automobil na punjenje i time demonstrirali način na koji će biti korišćen najsavremeniji elektro-punjač.

Tanjug