NOVI SAD – Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić najoštrije osuđuje sinoćne nerede u Novom Sadu i poziva nadležne organe da izgrednike privedu pravdi.
“Novi Sad je uvek bio slobodan i otvoren grad, grad zajedništva i suživota. Skupština grada je mesto u kojem su se ukrštali politički stavovi, ideje i mišljenja. Bilo je i situacija u kojima su Novosađani na ulicama protestovali. Međutim, nikada se nije dešavalo da uništavaju svoj grad. Oni koji misle da mogu da uništavaju imovinu Novosađana i Novosađanki, pod izgovorom da se bore za “slobodu”, biće sprečeni i sigurno neće uspeti u svojoj skrivenoj želji – da se domognu vlasti”, kaže Jelušić.

Jelušić smatra da je neverovatno da nakon izbora, koji su protekli u demokratskoj atmosferi, pojedinci, valjda nezadovoljni voljom građana, žele da kroje izborni rezultat.

“Paljenjem i uništavanjem simbola Grada Novog Sada, simbola slobode na istoimenom trgu, nedvosmisleno pokazuju koliko im je stalo da našeg grada. Istorijska je činjenica da ni fašisti, posle poraza u Drugom svetskom ratu, nisu palili Gradsku kuću. Svaki Novosađanin treba da se upita da li su u borbi za vlast dozvoljena sva sredstva. U vremenu kada je potrebno jedinstvo svih nas i odlučnost u borbi protiv epidemije koja je obuhvatila ceo svet, grupa huligana daje sebi za prvo da tlači grad i u bahatim naletima uništava ono što je generacijama građeno i čuvano”, dodaje Jelušić.

RTV