BEOGRAD – Sinoć smo u Beogradu bili najbrutalnijeg političkog nasilja u poslednjih nekoliko godina, izjavio je predsednik Aleksandar Vučić, povodom sinoćnjih demonstracija u Beogradu, i istakao da je, iako su neki pokušali da protest pravdaju pričom o virusu korona, očigledno da je to bio agresivan politički protest, pritom neprijavljen, dakle protivzakonit. Vučić je poručio da je Srbija u prethodnih osam godina, za razliku od nekih ranijih vremena, u potpunosti poštovala slobodu okupljanja, demonstracije, slobodu drugačijeg izražavanja i mišljenja, i nikada ni na koji način nije ugrozila to pravo svojim građanima.

“Sinoć, iako su neki pokušali da pravdaju pričom o korona virusu, bili smo svedoci agresivnog političkog protesta, ne dugo po otpočinjanju protesta. Nezakonitog, neprijavljenog policiji, u suprotnosti sa svim pravnim aktima”, rekao je Vučić u obraćanju javnosti.

On je istakao da su se građani, čije nezadovoljstvo niko ne bi dovodio u pitanje, sami udaljili, a ekstremisti su, organizovano, preuzeli stvar.

Predsednik Vučić izjavio je danas da je jasno da je u demonstracijama u Beogradu bilo upliva ne samo kriminalnog, već i inostranog faktora.

“Taj politički skup je bio dobro organizovan. Podbacio je deo naših bezbednosnih službi. Videli smo kasnije da je bilo upliva ne samo kriminalnog, već i inostranog faktora, to jest stranih službi”, objasnio je u obraćanju građanima.

Vučić je kazao da su to unutrašnji zadaci kojima će služba morati da se pozabavi na neuporedivo ozbiljniji način, nego što su radili do juče.

Tanjug