BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je bio iznenađen izjavom premijera privremenih institucija Avdulaha Hotija da je u Briselu počelo pisanje završnog sporazuma, navodeći da Beograd ne zna ništa o tome.
“Bio sam iznenađen tom izjavom, što niko nije demantovao iz Brisela, demantovali su samo pisanje naših novina, koje su samo mogle da prenesu izjavu Avdulaha Hotija”, rekao je Vučić u obraćanju javnosti u Predsedništvu Srbije.

Vučić kaže da Beograd želi da pregovara o temama koje su stavljene na sto i da će tražiti da se razgovara i o neispunjavanju onoga što je dogovoreno i potpisano u aprilu 2013. godine, a to je Zajednica srpskih opština.

“Odmah da kažem, ne zanima nas šta je u skladu sa prištinskim ustavom, pošto onda ne treba ni da razgovaramo, ako sve mora da bude ukslađeno onda bi mogli da primenjuju samo ta prava, ali onda nemojte da razgovarate sa nama o bilo čemu drugom”, rekao je Vučić.

Kaže da je Beograd u dobroj veri prisutan u Briselu i da želi ozbiljne, konkretne razgovore.

“Ali, ako neko misli da će Srbija biti džak za udaranje kojem će svakog bogovetnog dana da ponavljaju kako samo treba da priznamo nezavisno Kosovo, a dobićemo ništa, onda mislim da je to vrlo pogrešan put i da nas nigde neće odvesti”, rekao je Vučić.

On je kazao da, što se tiče KiM, predstoje teški dani, da je Srbija spremna za kompromis, ali da joj ne pada na pamet da prihvati bilo šta što nije kompromis.

Tanjug