BEOGRAD – Najveći domaći proizvođač industrijskog sladoleda, kompanija Frikom, po prvi put u poslovanju osvojila je prestižnu nagradu Red Dot Award za dizajn pakovanja King dezerta u čašici, u kategoriji „Brands & Communication design – Food design“, za čiji je izgled zaslužan Studio Sonda.

Budući da je King brend svoj portfolio proširio i na druge forme, omiljeni sladoled dobio je potpuno inovativan dizajn za proizvod King dezert u čašici. Kao inspiracija korišćen je stilizovani oblik krune koji simbolično prikazuje kako se konzumiranje King-a pretvara u kraljevski trenutak. Promena formata brenda King zahtevala je upečatljiv, razigran i savremen dizajn. Sa promenom forme, došli su i novi ukusi, pa je neodoljivi kraljevski užitak sada dostupan u četiri ukusa dezerta u čašici: pistaći, karamela, vanila i čokolada.

Red Dot Award dodeljuje se od 1955. godine i predstavlja jednu od najprestižnijih nagrada u oblasti dizajna. Osnovna zamisao ovog nagrađivanja jeste izdvajanje najkvalitetnijih dizajnerskih radova u svetu dizajna proizvoda, komunikacije, ambalaže, dizajna koncepata i prototipa. Međunarodni žiri sastavljen od 24 stručnjaka za dizajn i komunikacije ocenjuje prema sledećim kriterijumima: originalnost i kreativnost ideje, kvalitet dizajna i inovativnost, razumevanje i emocionalni doseg naspram publike.„Izuzetno smo ponosni na nagradu koju smo osvojili ubrzo nakon lansiranja novog proizvoda, King dezerta u čašici. Ova nagrada je zaista prestižna i poseban je osećaj kada je dobijete prvi put, što nas motiviše da i dalje stremimo ka istom cilju a to je da našim vernim i dugogodišnjim potrošačima pružimo najkvalitetnije proizvode koji ujedno i izgledaju kraljevski“, izjavilaje Ivana Dukić, direktor marketinga kompanije Frikom.

Frikom, kao kompanija koja više od 40 godina posluje u Srbiji i regionu i koja je lider u proizvodnji industrijskog sladoleda i smrznute hrane, kontinuirano ulaže u kvalitet svojih proizvoda, koji su iz tog razloga omiljeni potrošačima svih generacija dugi niz godina.