NOVI SAD – U novoj zgradi Radio-televizije Vojvodine (RTV) realizovano je prvo probno snimanje jedne muzičke emisije. Na taj način provereno je kompletno funkcionisanje sistema. Najveći televizijski studio je potpuno spreman za emitovanje programa, kao i jedan radijski, ali za kompletno funkcionisanje potrebna je još jedna faza radova. …
“Ovo je prvi put da se pokušalo nešto snimiti, da se uključe rasveta, slika, zvuk i da vidimo da li sve funkcioniše kako treba da li je sve postavljeno kako treba i mislim da smo uradili dobar posao”, kaže Aleksandar Dujin, rukovodilac sektora muzičke produkcije.

Zaposleni koji su do sada koristili uglavnom staru tehniku brzo su ovladali i novom. Uz novo iskustvo, znanje i timski rad to su i pokazali.

“Zadovoljan sam tehnikom jako, to je najnovija tehnologija što se tiče kvaliteta. To je neki vrh ako kažem da je to Ari nemački, svako ko se bavi tehnikom znaće o čemu pričam”, navodi Irinej Hudak, dizajner svetla.

“Ovo je prva faza tehničko tehnološkog opremanja koja je obuhvatila video i audio infrastrukturu, rasvetnu i kompletno opremanje i on je već od sutra praktično spreman da proizvodi program”, istakao je Jovan Bačić, direktor tehnike.

RTV (Sanja Homa)