Repertoar dramskog programa za avgust na RNS1

NOVI SAD – Redakcija dramskog i igranog programa Radio televizije Vojvodine najavljuje repertoar radio drame za odrasle i decu na srpskom jeziku:
U četvrtak, 6. avgusta, na Prvom programu radija u redovnom terminu od 23 časa biće emitovana „Monodrama“ Mite Golića, a nakon nje slušaoci će, zahvaljujući peru Stevana Sremca, moći da čuju naš jezik i u njemu oblikovan mentalitet, palanački duh, pojave koje razaraju selo, odnose tipičnih ličnosti i ljudske postupke u satiri „Limunacija“.

Poslednja dva četvrtka u mesecu prikazaće komediografski rad, najpre, Jovana Sterije Popovića i radio dramu „Sudbina jednog razuma“, a zatim likove u komičnoj situaciji „Dva lopova“ Branislava Nušića. Proleće je, muž je otišao na put, a mlada žena u svojoj sobi za spavanje otvara s večeri prozor koji gleda u baštu, te otuda ulazi svež, poročni vazduh. Zaplet nastaje kada se u sobi sretnu žena i dva lopova: razbojnik je došao da ukrade novac, a ljubavnik čast. Ova mala scena je vrlo bliska životu po sadržini.

Radijsko leto najmlađim slušaocima biće inspirisano šarolikim radio igrama o „Trapavom zmaju“, „Rođaku Glo“, „Pričama nikad kraja“, „Princezinim kerefekama“, „Avanturi u šumi mlatišumi“.

Nakon radio igara u ustaljenom dečjem terminu od 10.05, nedeljna jutra dočaraće i minijature donekle nalik basnama kakve je nekada pisao Ezop, tj. epizode „Dramskog intermeca: iz pera Dušana Đurđeva“.

RTV

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *