Umetnik u gostima: Otvoren poziv umetnicima za posetu Nemačkoj i Mađarskoj

NOVI SAD – Projekat “Novi Sad – Evropska prestonica kulture”, u okviru rezidencijalnog programa “Umetnik u gostima” (Plants AiR) , poziva sve zainteresovane vizuelne umetnike i književnike da se prijave na konkurs za umetničke posete Mađarskoj i Nemačkoj.
Vizuelni umetnici imaće prilike da u toku jeseni borave mesec dana u Regenzburgu, u Nemačkoj, gde će stvarati na temu nasleđa tog grada i njegovog značenja u svetlu sadašnjosti i budućnosti. Pod sloganom “Nasleđe – danas/sutra”, istražuje se bogata istorija organizacije “UNESCO World Heritage City of Regensburg ”, a intervencije mladih umetnika i umetnica funkcionisale bi po principu privremenih, in-situ doprinosa i izveštavanja na javnim mestima, pre svega u urbanim delovima grada ili na obali Dunava.

Odabranom rezidentu obezbeđeni su troškovi puta, smeštaj, troškovi materijala za izradu umetničkog dela, promocija rezidencije i naknada za rad i putne troškove. Takođe, udruženje „donumenta” rezidentu omogućava i pristup arhivskoj građi i svojoj interdisciplinarnoj mreži.

Otvoren je i konkurs koji književnicima pruža priliku da stvaraju u Pečuju, u Mađarskoj. Mladi umetnici će pisati u okviru određenog koncepta i na zadate teme, u dogovoru sa organizacijom-domaćinom.

RTV

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *