NOVI SAD – Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ministar odbrane Aleksandar Vulinom obišli su Vojnomedicinski centar Novi Sad u Petrovaradinu, koji od juče prima obolele od kovida, a u njemu se trenutno već nalazi 17 pacijenata.

“Vojna bolnica u Petrovaradinu postala je deo sistema za pružanje zdravstvene zaštite pacijentima na teritoriji Grada Novog Sada koji su oboleli od kovida. Zahvalan sam svim ljudima zaposlenim u Vojnomedicinskom centru i Ministarstvu odbrane na njihovom angažmanu”, rekao je Vučević.

Mi smo se kao Grad, kazao je on, trudili da budemo partneri na tom zadatku, da pomognemo u svemu onome što je njima najneophodnije i nastavićemo zajedno da radimo na tome da stabilizujemo epidemiološku situaciju u gradu koja je poprilično komplikovana.

“Biće neophodna veća disciplina svih građana, inače ćemo imati ozbiljan problem, jer nećemo imati dovoljno bolničkih kapaciteta da smestimo sve obolele, a najviše zbog neodgovornog ponašanja koje smo videli prethodnih dana i nedelja. Ako se takve stvari nastave, neće biti dovoljno mesta za lečenje i toga svi moraju biti svesni”, istakao je gradonačelnik Vučević.

On je još jednom apelovao na građane da nose maske i drže odstojanje, kao i da se pridržavaju propisanih mera Gradskog štaba za vanredne situacije.

Tanjug