NOVI SAD – Tri dana nakon pokušaja paljenja i demoliranja Gradske kuće u Novom Sadu, prilikom čega je pričinjena materijalna šteta od 4 miliona dinara, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, za emisiju “Grad i mi“, tvrdi da nema dilemu ko su inspiratori vandala, i iz kojih stranaka je komandovano demoliranje Gradske kuće, RTV –a i prostorija SNS – a.

“U pitanju su huliganski politički napadi. Nema tu nikakvih nezadovoljnih studenata i borbe za demokratiju ili mirnu revoluciju. To su ekstremne desničarske i levičarske organizacije koje se stalno sudaraju, ali su itekako prisutni lideri Saveza za Srbiju. Jedan od vođa je predsedik omladine Narodne stranke, jedan od glavnih organizatora je potpredsednik njihovog Gradskog odbora, dosta njih i ne živi u Novom Sadu ali su došli da ga ruše. Marinika Tepić je direktno među njima i daje naloge „iz ofa“. Zato nemojte da se pravimo ludi i da pričamo o nekim finim mladim ljudima. To su huligani politički instruisani, a kada bi uspeli da sprovedu tu svoju nasilnu politiku, onda bi došli da vode vlast koji iz senke komanduju nasilne proteste, a njihove tajkunske šifrovane televizije sve to direktno prenose“, kaže Vučević za RTV.

Poslednjih dana je, kako sam kaže, video mnogo očaja i besa Novosađana koji ne mogu da se pomire sa činjenicom da je neko pokušao da zapali njihovu Gradsku kuću. Kaže da nema informacije u vezi sa tim koliko je osoba procesuirano zbog vandalskog ponašanja i kao i dokle je stigao taj postupak, ali smatra da bi dobro bilo da načinjenu štetu od 4 miliona dinara plate ti „divni momci i njihove porodice“. Na pitanje da li možemo biti sigurno da se takve scene u Novom Sadu neće ponoviti, Vučević odgovara:

“Možemo biti sigurni da će ih država pobediti, da će institucije savladati svaki taj teroristički akt. To nije sporno! Ali ne mogu da isključim da će vandali pokušati ponovo“.

RTV (Aleksandra Popović)