BEOGRAD – Član Predsedništva SNS Miloš Vučević izjavio je da će sutra na konsultacije o formiranju nove vlade sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem ići predstavnici SNS i da će tražiti mandat za sastav vlade.

“Legano i legitimno je da mandat za sastav vlade bude poveren SNS, onda ćemo još videti da razgovaramo sa potencijalnim koalicionim partnerima oko formiranja vlade, verujem da će za mesec do mesec i po dana vlada biti formirana”, rekao je Vučević.

Ističe da iako nova vlada nije formirana, trenutna vlada ne stoji, već dobro radi svoj posao, naročito u borbi protiv virusa korona.

“Svakako će vlada biti formirana u ustavnom i zakonskim rokovima, nigde ne kasnimo, bitno je da formiramo vladu koja će imati kapacitet, energiju i političku snagu da zajedno sa predsednikom Srbije u naredne četiri godine radi na ekonomskom jačanju Srbije i da nastavimo borbu protiv korone”, naveo je Vučević.

Na pitanje da li su istinite spekulacije da je on jedan od glavnih kandidata za budućeg premijera, Vučević je odgovorio: “Neka to ostane na nivou spekulacija”.

Dodao je da će svakako biti velikih promena u vladi, parlamentu, ali i na nivou predsednika opština i gradonačelnika.

Tanjug