BANJA LUKA . Predsednik Srbije Aleksanar Vučić započeo je danas posetu Banjaluci obilaskom Univerzitetskog kliničkog centra u tom gradu, kojem je uručio donaciju, ključeve 15 sanitetskih vozila, vrednosti skoro 750.000 evra. Vučića i njegove domaćine, predsednicu RS Željku Cvijanović i srpski član Predsedništva BiH Milorada Dodika, ispred bolnice pozdravili su zaposleni u UKC Banjaluka.

“Hvala vam što ste san sačekali, želim vam sve najbolje. Ako nešto još budemo mogli da pomognemo, vi kažite”, rekao im je Vučić.

Sa Vučićem u poseti Banjaluci su i potpredsednica vlade i ministarka Zorana Mihajlović i ministar odbrane Aleksandar Vulin. Univerzitetski klinički centar RS je, sa svojim kapacitetima, najveća zdravstvena ustanova u Republici Srpskoj.

Osnovna delatnost UKC RS je hospitalno lečenje, odnosno prijem, dijagnostika i zbrinjavanje pacijenata na nivou sekundarne i tercijarne zdravstvene zaštite. Vučića su ranije na aerodromu dočekali predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović i srpski clan predsedništva BiH Milorad Dodik.

Tanjug, FoNet, RTV