NOVI SAD – Proteklih dana, Novim Sadom često su odzvanjale sirene hitne pomoći, što je uznemirilo građane koji su neprestano zvali našu redakciju, u želji da saznaju koji je razlog povećanog broja intervencija. Odgovor nam stiže iz službe hitne pomoći. Nagli pad temperature u toku noći, doveo je do povećanog broja hitnih poziva, ali je broj 194 neprestano zvonio i na tropskim vrućinama, prethodnih dana.

“Javljaju nam se hronični pacijenti koji su u akutnom pogoršanju svoje bolesti i shodno tome pozivaju Hitnu pomoć, zatim se javljaju i mlađi pacijenti koji su nedovoljno adaptirani na ovako visoke temperature”, rekao je dr Zoran Krulj, portparol Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

Doktor Krulj navodi da dnevno imaju stotinak izlazaka na teren, što je uobičajeno za ovo doba godine, a urgentne ekipe najviše su reagovale na javnim mestima. Vozila Hitne pomoći smenjuju se na svakih sat vremena, a rotaciona svetla i zvuk sirene im, kako kažu, skraćuju vreme dolaska do ugroženih pacijenata, kroz saobraćajne gužve.

RTV (Laura Vujković)