BEOGRAD – Kompanija Lidl Srbija je za najmlađe pripremila još jednu kolekciju čuvenih Stikeez figurica u obliku voća i povrća, koje imaju za cilj stvaranje dobrih prehrambenih navika kod dece. Šareni, sveži i od četvrtka, 30. jula, dostupni u svim Lidl prodavnicama.

Stikeez kolekcija sadrži ukupno 24 figurice koje potrošači mogu sakupiti, tako što će prilikom kupovine u Lidlu u vrednosti od 1.200 dinara dobiti jednu figuricu. Za račun od 2.400 dinara dobijaju se dve figurice itd. Lidl je pripremio i posebno iznenađenje u vidu dodatnih Stikeez-a koje potrošači mogu dobiti kupovinom naznačenog voća i povrća iz nedeljnog letka. Stikeez-i će ponovo obradovati mališane, a oni će zauzeti posebno mesto u jedinstvenom albumu, koji je ove godine u obliku bašte. Album se može kupiti po ceni od 299,99 dinara u svakoj Lidl prodavnici do isteka zaliha.

Na ovaj način deca će u bašti kroz igru učiti o voću i povrću, upoznati se sa različitim vrstama i poželeti da ih probaju. Nutricionistkinja Marija Đurković smatra da kada deca steknu dobre navike u ishrani tokom ranog detinjstva, veliki su izgledi da će ih slediti i kasnije.

„Na tanjiru bi svaki dan trebalo da se nađu raznovrsne namirnice, a posebnu pažnju treba obratiti na preporučeni dnevni unos voća i povrća. Osim što je to hrana koja sadrži visok udeo vitamina, minerala, vlakana i antioksidanata, neophodnih za pravilan razvoj i funkcionisanje imunog sistema, nje i najviše nedostaje u ishrani. Verujem da su roditelji svesni ove svoje uloge, ali da im ponestaje ideja kako deci da približe značaj voća i povrća u ishrani. Lidl je u tom pravcu napravio velik korak sa svojom Stikeez kolekcijom figurica i pomogao mališanima da se na jedan krajnje originalan način upoznaju sa zdravom i raznovrsnom ishranom“, istakla je nutricionistkinja Marija Đurković.

Pratite naredne nedeljne letke Lidla na stranici kompanije lidl.rs i uvećajte kolekciju ove šarene i nasmejane ekipe sa kojom deca vole da se igraju. Džoni, Guli, Jasna i Glasna, Majk, Čupko i drugi Stikeez-i su spremni u Lidlu i čekaju ponovno druženje.