BEOGRAD – Svi se sećamo filma “Čudo neviđeno” iz 1984. godine. Režirao ga je Živko Nikolić, a scenario je pisao Siniša Pavić. Ova tragikomedija događa se na obali Skadarskog jezera. U glavnoj ulozi je Šćepan koji želi da od tog mesta stvori raj na zemlji i ljudima pokaže nešto što nikad nisu videli!

Sa strašću zanesenjaka započinje neviđeni poduhvat: prokopati tunel kroz brdo, sve do mora, isušiti jezero i napraviti plodnu zemlju koja će davati tri žetve godišnje. U ostvarenju ove velike ideje pomaže mu nenadana pojava nove, mlade i lepe konobarice (Bebe), koja svojim izazovnim prisustvom pokreće meštane. Tako ljudi, omamljeni strastima, ne shvataju ozbiljno „čudo“ i opasnost koja im zaista preti. Šćepanov pokušaj da promeni svet i učini ga boljim završava se tragikomično. Umesto da se isuši jezero, more plavi celo mesto. Danas u jeku turističke sezone avgusta 2020. godine ponavlja se čudo neviđeno, samo što ovaj put nije reč o filmu, nego o stvarnom životu.

Hapse se sveštenici, monasi i episkopi. Otimaju se manastiri od SPC, a najčestitiji građani Crne Gore se medijski satanizuju. Izmišljaju se daleko moćniji neprijatelji koji u realnosti ne postoje. Da bi se što više dodovorili NATO paktu, prstom se upire na Rusiju, državu koja je prva priznala nezavisnu Crnu Goru i u nju investirala nekoliko milijardi dolara. Crnogorsko rukovodstvo isto čini i sa Srbijom. Od dve prijateljske države Srbije i Rusije, bez ijednog dokaza pokušava da napravi neprijatelje. Da bi laži bile sočnije neophodno je čitavu bajku začiniti aktivnostima Džejmsa Bonda za koga “pouzdani izvori iz Beograda” javljaju Milu Đukanoviću da mu je pravo ime Dušan Popov (čovek rođen u Šajkaškoj 1912. godine) koji rukovodi operacijom svrgavanja “jedinog demokratskog predsednika u svijet” Mila Đukanovića.

Dobro obavešteni izvori iz Beograda dojavili su Milu Đukanoviću da je izvesni srpski agent Duško Popov sada ima više od 120 godina zato što on, isto kao i britanska kraljica i Rokfeler, pripadaju rasi reptila koji su se okomili na fotelju Mila Đukanovića. Narod se pita do kada će Đukanović da veruje lažima dobro obaveštenih izvora iz Beograda umesto da se prošeta ulicama Bara ili Beograda, Herceg Novog ili Novog Sada, Pljevalja ili Pančeva i da sam svojim očima vidi i ušima čuje da je izgubio uticaj na centre odlučivanja u Srbiji. Da su njegovi agenti marginalizovani od 2012. godine do ove turističke sezone.

Da kriminalni klanovi iz Crne Gore nemaju sigurnu kuću u Srbiji. Da su svi pošteni građani Crne Gore vazda dobrodošli u Srbiju čak i kada je građanima Srbije zabranjen ulazak u Crnu Goru. Autoprojekcija je ČUDO NEVIĐENO! Sve ono što je Đukanović činio Srbiji sada mu se priviđa da Srbija čini njemu. Ne ostaje nam ništa drugo nego da zaključimo da Milovi “pouzdani izvori iz Beograda” imaju više grama u nosu nego što imaju grama u mozgu. Tako omamljeni izvori doprineće da Đukanovićem režim doživi u zbilji onakav kraj kakav su napisali scenaristi za kraj filma ČUDO NEVIĐENO.