STOPANJA – Poslednjih godina mnogo se ulagalo u trstenička sela i njihove školske i predškoske ustanove . Da je tako dokaz je i početak izgradnje nove zgrade vrtića u Stopanji , isturenog odeljnja PU Biseri , pre godinu dana . Prva faza radova na vrtiću završena je sredstvima opštine Trstenik , a dalji radovi biće omogućeni zahvaljujući zajedničkim ulaganjima opštine Trstenik i Fondacije Djoković .

  • Projekat vredan 25 miliona dinara , izuzetno je vredan za čitav ovaj kraj i njenu demografiju istakao je predsednik opštine Aleksandar Ćirić .Do sada je Fondacija Novak Đoković pomogla izgradnju 45 vrtića, , a do kraja godine očekuju da će uz njihovu pomoć biti izgrađeno ili rekonstruisano još nekoliko ovakvih objekata .

Direktorka PU Biseri Marina Petrović kaže da Stopanja kao jedno od najvećih sela naše opštine zaslužuje ovakav objekat I da se nada da će nov objekat koristiti deca od jedne do šest godina , ne samo iz Stopanje već I iz okolnih sela.

– Pružanje jednakih uslova za odrastanje sve dece u našoj opštini , cilj je svih onih koji se bave obrazovanjem dece tto je od samog početka bila ideja onih koji su započeli ovaj projekat istakao je Gerasim Atanasković predsednik SO I koordinator projekta .

Predstavnici Fondacije Novak Djoković zajedno sa predstavnicima opštine I mz Stopanja tokom dana obišli su započeti objekat I sa investitorima dogovorili dalji radovi čiji se završetak u potpunosti nočekuje za tri meseca