JKP “Stan” osnaženo novim voznim parkom

NOVI SAD – Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je Javno komunalno preduzeće “Stan” u kojem je obnovljen vozni park.

“Veoma sam ponosan na divne ljude koji ovde rade i na rezultate koje su postigli. Ovo je primer kako se od preduzeća koje je bilo potpuno devastirano, u dugovima od oko milijardu dinara, sa preko 400 zaposlenih, i sa drugim brojim problemima, došlo do preduzeća koje radi punim kapacitetom, redovno isplaćuje zarade, nema dugove, kao ni višak radnika u administraciji”, izjavio je Vučević.

“Grad je finansijski pomogao kupovinu novih vozila za terenski rad, koje će radnici voziti kako bi pomagali sugrađanima obavljajući razne aktivnosti na održavanju javnih objekata. Takođe, do kraja godine stiže i velika dizalica za javnu rasvetu u JKP “Stan” i u to je Grad uložio, zajedno sa voznim parkom, oko 20 miliona dinara ove godine. Iako je “Stan” dominantan na tržištu i održava preko 700 stambenih zgrada, mi želimo još više uspeha na tom komercijalnom planu, jer će time biti olakšana samoodrživost preduzeća. Plan koji mi je predočilo rukovodstvo JKP “Stan” je da bi ta firma trebala biti prva u javno-komunalnom sektoru koja će organizovati dualnu nastavu, te da će uskoro stupiti u kontakt sa školama koje obrazuju buduće majstore raznih stručnih usmerenja”, rekao je gradonačelnik pohvalivši više nego uspešne napore direktora Ivana Radojičića da se preduzeće izvuče iz krize i stabilizuje.

RTV

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *