BEOGRAD – Dom je prava asocijacija na ljubav, sigurnost, podršku, radost i osećanje pripadanja kroz druženje sa svima onima koje volimo. Prateći razna pravila u uređenju enterijera i želeći da po svaku cenu budemo u trendu, vrlo često zaboravljamo osećanja koja bi dom trebalo da podržava u svakome od nas. Izuzetno je važno da zaronimo u svoje želje i potrebe i prepustimo se kreiranju ambijenata za dobro raspoloženje.

Svaki ambijent je ličan i mi smo merilo njegove vrednosti, te nije obavezno da pratimo nikakva posebna pravila pri njegovom uređenju.

U enterijerima po meri „dobrih vibracija“ važno je koristiti nešto neutralniju paletu i teksturu drveta, kao u slučaju regala FERROL, čijoj toplini, pored dekora, doprinosi i dodatno osvetljenje koje oplemenjuje ambijent.

S druge strane, jake boje izazivaju jake emocije širokog spektra, pa je stoga siguran izbor neutralna paleta, dok se crvena, ljubičasta, zelena, pink i druge jarke boje mogu koristiti za akcentovanje prostora malim detaljima.

Nameštaj koji kupujemo ne mora da se uklapa sa ostalim segmentima doma. Trpezarijska stolica HTC-316  u kombinaciji sa okruglim stolom, poput trpezarijskog stola TD-1968, sa centralnim stubom kao nosačem, sveukupno ostavlja utisak stila 70-ih godina prošlog veka, koji budi nostalgična osećanja u nama.

U domu koji reflektuje radost i bezbrižnost tekstura drveta je jako poželjna, a najbolji izbor su svetli drvo dekori, poput klub stola UNION 90×50 ili TV police ORENSE. Sjajan detalj za dekoraciju mogu biti i suveniri sa putovanja, slike, figurice iz detinjstva, pokloni, fotografije.

Dobroj energiji u domu sasvim sigurno doprinose biljke, kako cvetnice, tako i zelene sobne biljke, te je važno da prostoru obezbedimo dovoljno svetlosti. 

I kako nas podsećaju dizajneri enterijera Forma Ideale važno je da nikada ne zaboravljamo da životni prostor nisu samo zidovi i nameštaj, već je to i energija, koja nas dočekuje u domu i iz njega ispraća, pa je dobro da biramo takav nameštaj i dekoraciju koji će na najbolji mogući način podržati naše dobro raspoloženje!