BEOGRAD – U kovid ambulantama više je onih koji dolaze na kontrolu nego osoba koje se prvi put testiraju. Prema poslednjim podacima, u Srbiji su potvrđena 163 nova slučaja koronavirusa. Preminulo još pet pacijenata. U privremenoj kovid bolnici u Areni zbrinuto je 28 obolelih od korona virusa, a poslednjih dana veći je broj otpusta nego prijema pacijenata. Posle Beograda, i Kruševac dobija kovid bolnicu. Gradnja je počela u okviru vojnog kompleksa “Rasina” i u njoj će se lečiti oboleli iz Rasinskog okruga, ali i iz centralne i južne Srbije.

Krizni štab doneo je danas odluku da najmlađi đaci pohađaju nastavu u školi, dok će za starije uzraste biti kombinacija izvođenja nastave, saopštila je zamenica direktora Instituta “Batut” Darija Kisić-Tepavčević.

Ona je objasnila da će najmlađi đaci pohađati nastavu u školi, uz poštovanje svih mera, među kojima su i principi za smanjenje fizičke mogućnosti prenošenja virusa, a to znači maksimalno razređenje broja đaka.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Berislav Vekić izjavio je da je sedam timova u prethodna četiri dana obišlo laboratorije u Srbiji kako bi se videlo koje od njih mogu da budu osposobljene za testiranje na korona virus, a da se planira i otvaranje devet novih državnih laboratorija.

Vekić, predsednik nedavno formirane Radne grupe koja radi na otvaranju novih laboratorija za testiranje na korona virus, rekao je u Dnevniku RTS da je to telo imalo zadatak da vidi prostor, aparaturu, strukturu zaposlenih i da proceni koliko ljudi treba da završi dodatnu edukaciju.

RTS