Stonitenis sportista sa invaliditetom

NOVI SAD – Sportski snovi, kao i oni u običnom u životu, samo se pojedinima ostvare. Ekstra talentovani devetnaestogodišnji Aleksej Radukić ( K:8), član Stonoteniskog kluba osoba sa invaliditetom “Tvrđava – 021”, aktuelni šampion Srbije u klasi osam stojećih stonotenisera sa invaliditeom, uveliko sanja svoje prvo evropsko i svetsko odličje, koje bi ga odvelo 2024. godine na Paraolimpijske igre u Pariz. Ekstra talentovanog Banjalučanina zapazio je lovac na talente, naš proslavljeni paraolimpijac Ilija Đurašinović u Stonoteniskom klubu “Vrbas” i priključio ga talentovanoj generaciji novosadske “Tvrđave” sa ciljem da oformi i ekipu u konkurenciji stojećih tenisera sa invaliditetom i da u doglednoj budućnosti naša zemlja krene već utabanim zlatnim stazama naših paraolimpijaca u kolicima. Ne samo da je uspeo u tome, već su njegovi puleni postali apsolutni vladari našeg domaćeg šampionata i nade našeg paraolimpijskog stonog tenisa. Aleksej Radukić nije slučajno šampion Srbije jer ga osim talenta krasi neverovatna upornost i posvećenost ovom sportu.

Radukić pripada onom vanserijskom “soju” sportista koji neumorno treniraju dva puta dnevno i koji je izuzetno prijemčiv za savete i saradnju sa trenerima.

“Nisam očekivao da ću ovako brzo napredovati i postati seniorski prvak Srbije u pojedinačnoj konkurenciji u klasi osam. Želja mi je da ove godine potvrdim prošlogodišpnji uspeh a da u narednom olimpijskom ciklusu u dresu Srbije “napadnem” i neko međunarodno odličje. Priznajem, počeo sam i da sanjam najlepši san svakog sportiste a to je odlazak na Paraolimpijske igre 2024. godine u Parizu. Mlad sam, imam vremena, mislim da dobro radim, imam motiv i želju, što znači da imam sve preduslove da mi se taj san i ostvari” – sa velikim optimizmom i rešenošću za ostvarenje zacrtanih sportskih ciljeva kaže Aleksej Radukić.

RTV (Ljubenko Zvizdić)

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *