TENT i Vojvodina kroz dva kruga kvalifikacija do Lige šampiona

LUKSEMBURG – Evropska odbojkaška konfederacija ( CEV ) saopštila je da će u Ligi šampiona 2021. godine igrati ukupno 65 ekipa, 29 u ženskoj i 36 u muškoj konkurenciji, dok će ukupno u Evropskim kupovima CEV nastupiti 164 tima. U ženskoj konkurenciji, plasman u grupnu fazu do sada je izborilo 17 ekipa, dok će se za preostala tri mesta, kroz dva kola kvalifikacija boriti 12 timova, među njima i TENT iz Obrenovca, prvak Srbije.

Žrebom će biti određeno šest parova prvog kola, a pobednici dvomeča (kod kuće i u gostima) izboriće plasman u drugo kolo, gde će biti određena tri para, a pobednici tih duela izboriće plasman u grupnu fazu Lige šampiona 2021. Potencijalni rivali Obrenovčankama su Skandici iz Italije, Dinamo Moskva iz Rusije, LKS Lod iz Poljske, Štutgart iz Nemačke, Mincanka Minsk iz Belorusije, Vašaš Budimpešta iz Mađarske, Kalcit Kamnik iz Slovenije, Hapoel Kfar Saba iz Izraela, Prometej Kamjanske i Himik Južnji iz Ukrajine i Mladost Zagreb iz Hrvatske.

U konkurenciji odbojkaša plasman u grupnu fazu Lige šampiona izborilo je 18 timova, a isto toliko (18) će igrati u kvalifikacijama, među njima i Vojvodina NS seme iz Novog Sada, šampion Srbije. U prvoj rundi kvalifikacija biće formirano šest grupa sa po tri tima, a pobednici turnira će izboriti plasman u drugu rundu. U odlučujućoj, drugoj fazi, šest ekipa će biti podeljeno u dve grupe sa po tri tima, a pobednici će igrati u grupnoj fazi Lige šampiona.

Pored Vojvodine NS seme iz Novog Sada u kvalifikacijama će igrati Trentino iz Italije, Dinamo Moskva iz Rusije, Jastržebski iz Poljske, Mazeik iz Belgije, Sastamala iz Finske, Dinamo Apeldorn iz Holandije, Burgas iz Bugarske, Zadruga AIĆ/DOB iz Austrije, Strojitelj Minsk i Šahtjor Soligorsk iz Belorusije, Arkada Galaci iz Rumunije, Amrisvil iz Švajcarske, Kaštela i Mladost Zagreb iz Hrvatske, Kapošvar iz Mađarske, Šijakut iz Albanije i Polonija London iz Engleske. Žreb za sva tri Evropska kupa 2021. održaće se u Evropskom radiodifuznom centru ( BCE ) u Luksemburgu u petak, 21. avgusta, od 13 sati.

Tanjug

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *