SUBOTICA – Predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislav Žigmanov ocenio je danas da je sastanak u Predsedništvu Srbije u Beogradu predstavnika hrvatske zajednice u Srbiji s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem bio konstruktivan, ali je i istovremeno negodovao jer hrvatska agencija Hina o njemu nije izvestila. Žigmanov je na svom nalogu na Tviteru napisao:

“Konstruktivno se razgovaralo s plodonosnim ishodima za hrvatsku zajednicu! O rezultatima više u danima, tjednima i mjesecima što slijede… No, za Hina.hr ovako što nije vijest!”, naveo je Žigmanov.

Predsednica Hrvatskog nacionalnog veća Jasna Vojnić izjavila je posle razgovora s predsednikom Vučićem da je došlo do pomaka u mnogim stvarima te da je sastanak prošao u “izuzetno pozitivnoj atmosferi”.

Kako je kazala, povod za današnji sastanak bila je zahvalnost Vučiću što je Vlada Srbije izdvojila sredstva za otkup dela rodne kuće hrvatskog bana Josipa Jelačića u Petrovaradinu.

Hrvatski demokratski forum (HDF) sa sedištem u Subotici začuđen je što je Tomislav Žigmanov bio član delegacije Hrvatskog nacionalnog veća, sa kojom je danas razgovarao predsednik Srbije Aleksandar Vučić i pitaju ko je, zašto i uz čiju saglasnost “ugurao” Žigmanova u delegaciju, jer smatraju da on ne predstavlja nikoga.

Tanjug