Jedan od najdužih telefonskih razgovora Vučića i Putina: Srbija će štititi principe vojne neutralnosti i ostaće istinski partner Rusije

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov ruski kolega Vladimir Putin imali su jedan od najdužih telefonskih razgovora. Pres služba Kremlja saopštila je danas da je Rusija visoko ocenila lični doprinos Aleksandra Vučića razvoju rusko-srpskih veza. U saopštenju se dodaje da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas u telefonskom razgovoru obavestio ruskog predsednika Vladimira Putina o razgovorima u Vašingtonu i Briselu, vođenim 4. i 7. septembra.

Kako se navodi, telefonski razgovor dvojice predsednika inicirala je srpska strana, i dodaje se da je posebna pažnja posvećena rešavanju kosovskog pitanja, prenosi Tass.

“Putin je potvrdio da nepromenljivost principijelnog stava Rusije u vezi sa pronalaskom kompromisnog i izbalansiranog rešenja prihvatljivog za Beograd, koje mora da odobri Savet bezbednosti UN”, navodi se u saopštenju.

Istaknuta je spremnost za dalju blisku saradnju sa njim po čitavom spektru pitanja bilateralne, regionalne i međunarodne agende.

Tanjug

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *