NOVI SAD – Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević sastali su se sa predsednikom Upravnog odbora Srpskog privrednog društva Fondacije ”Privrednik” Mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim dr Porfirijem i upraviteljem Fondacije prof. dr Jovom Radić. Oni su razgovarali o daljoj saradnji Grada Novog Sada i te institucije izuzetne istorije, bogate tradicije i velikog značaja za društvo.
“Čast je i privilegija kada ste u prilici da pomažete onima kojima je to potrebno. Novi Sad je učestvovao u obnavljanju slavnog puta Fondacije koja je dobročiniteljska i na usluzi svom narodu. Podržavamo njihov rad godinama unazad i trudićemo se da zajedno sa njenim predstavnicima i ubuduće budemo na visini zadatka. Grad trenutno stipendira 50 štićenika ”Privrednika”, sa po 10500 dinara mesečno.

“Razgovarao sam članom Gradskog veća Radojevićem i razmotrićemo da li da povećamo iznos pojedinačne stipendije, ili da idemo na veći obuhvat korisnika. Ta deca su sjajna, sretali smo se sa njima i oni su zaista uzvratili na najbolji mogući način time što su postali dobri ljudi marljivi, posvećeni i uspešni. Naša je obaveza da im pomognemo kada se trude i hoće da uče, posebno zbog toga što imaju slabije materijalne mogućnosti”, naglasio je Miloš Vučević.

RTV