BEOGRAD – Kada je vreme za uzbuđenje i misteriju, Turkish Dizi kanal vam to i omogućava. Ukoliko želite da se posvetite svakodnevnom praćenju zanimljivih zapleta i uživate u avanturama turskih glumaca, utonite u fotelju ili kauč i uživajte u višečasovnom programu serija. Za ovu nedelju vam preporučujemo seriju „Mala ubistva” koja se emituje u 19:55h. Smeštena u bogato predgrađe modernog Istanbula zvano Sarmašik, ova serija donosi nam priču o beskrajnoj borbi između onih dobrih i siledžija. Pre gotovo dvadeset godina, Oju (Gokče Bahadir) izigrale su i lažno optužile tri bliske prijateljice iz srednje škole: Merve (Aslihan Gurbuz), Pelin (Bade Iščil) i Arzu (Tulin Ozen).  U nemogućnosti da dokaže svoju nevinost, Oja nakon neuspelog samoubistva napušta Sarmašik. Dvadeset godina kasnije vraća se tamo, a putevi ove četiri žene ponovo se ukrštaju. Za njih život više nikad neće biti isti. U seriji „Mala ubistva“ pratićete živote četiri moćne žene: Oje, Merve, Pelin i Arzu, naizgled bliskih prijateljica, među kojima zapravo bujaju strast, ljutnja i zavist. Hoće li Oja oprostiti starim prijateljicama, ili će poželeti osvetu? Hoće li Merve i dalje voditi zajednicu u Sarmašiku uprkos svojim tajnama? Ko će na kraju biti ubijen? Dobro došli u igru moći kakvu nikad dosad niste videli!

Odmah nakon ove serije, u 20:45h emituje se sledeća – „Ljubav I novac” u kojoj policajac Omer želi da otkrije istinu u vezi mogućeg ubistva njegove verenice koja je navodno izvršila samoubistvo. Zaključuje dogovor sa državom, mora da pronađe ukradene dijamante, a zauzvrat će saznati identitet ubice njegove verenice. Sa druge strane, Elif otkriva da je njen pokojni otac bio mafijaš upleten u pranje novca. Kako bi sačuvala porodicu mora da plati dve milijarde koliko vrede nestali dijamanti. Povrh svega, njena sestra se nalazi u rukama razbojnika.

Naša treća, ali ne i najmanje zanimljiva preporuka je serija Karadaji” sa početnim terminom u 21:30h. Radnja je smeštena u Istanbulu, tokom 1970-ih godina. Porodica Kara je veoma cenjena u radničkoj četvrti u kojoj žive i gde Mahirovog oca smatraju Crnim ujakom (Karadaji), dobronamernim i časnim zaštitnikom čitavog komšiluka, kome se ljudi obraćaju za savet ili pomoć. Nažalost, život ove porodice postaje pravi pakao zbog jedne pogrešne optužbe zbog koje će se Nazif Kara naći iza rešetaka optužen za ubistvo koje nije počinio.