PODGORICA – Jedan od lidera Demokratskog fronta, Milan Knežević, saopštio je da nije tačno da je iko iz Demokratskog fronta doveo u pitanje Zdravka Krivokapića kao mandatara, ali traže da se pojasne zahtevi Dritana Abazovića.

“Nije tačno da je iko iz DF-a doveo u pitanje Zdravka Krivokapića kao mandatara, vec tražimo da nam pojasni zahteve Dritana Abazovica koji su očigledno ranije bili dogovoreni s Krivokapićem, u kojima traži sve ključne resore u Vladi, uključujući MUP, Upravu policije, ANB, Ministarstvo odbrane, Vojno obaveštajnu agenciju, Ministarstvo vanjskih poslova, Ministarstvo pravde. Kao i da DF ne može predlagati svoje najistaknutije srpske političare za članstvo u novoj vladi”, naveo je Knežević u saopštenju.

On je, kako prenosi RTCG, istakao da je DF spreman da sutra glasa za predsednika Skupštine iz redova Demokrata i da potpiše kandidaturu za premijera, i da, u krajnjem, da i manjinsku podršku novoj vladi.

“Samo ne pristajemo da budemo poniženi, ucenjeni i reketirani. To nismo dozvolili ni odlazećem režimu, a nećemo ni potencijalnim koalicionim partnerima”, zaključio je Knežević u saopštenju.

Predsednik Nove srpske demokratije, članice Demokratskog fronta, okosnice koalicije “Za budućnost Crne Gore”, Andrija Mandić, izjavio je da je za formiranje vlasti neophodno prethodno usaglasiti principe, a o tome nema nesuglasica, osim sa strankom Dritana Abazovića.

“Želimo da što pre konstituišuemo novu vladu, ali da se ispoštuju demokratski principi. Ima mnogo političkih subjekata u tri koalicije koje treba da formiraju vladu, pa dogovor ne može biti jednostavan. Nadam se da ćemo sutra imati predsednika skupštine. Ljudi moraju da shvate da je proces dogovaranja komplikovan, ima među nama nesloge, ali to je uvek tako, nikad nije jednostavno”, kaže Mandić.

Tanjug