ZAGREB – Predsednik i premijer Hrvatske, Zoran Milanović i Andrej Plenković, nastavili su danas “medijski rat” započet hapšenjem 11 osoba u korupcionaškoj “aferi Janaf”, porukom šefa države da je on “mala beba” u odnosu na, kako je rekao, “bahatog” šefa vlade.
Milanović je poručio da ni na koga nije fizički nasrnuo u parlamentu da bi mu neko poručio da se stabilizuje i upitao “šta to znači”.

”Sad vidimo da imamo premijera koji ništa ne zna… Vratimo se mi na lockdown koji je bio paušalno i traljavo osmišljen”, rekao je Milanović.

Smatra da bi neko tebalo da se izvini trojici ministara iz Plenkovićeve vlade, koji su u vreme “zaključavanja” posećivali klub i vlasništvu uhapšenog šefa uprave “Janafa” Dragana Kovačevića. Smatra da su trojica ministara “namagarčeni”, ali je dodao da to ne znači da su oni u tom klubu radili nesto ilegalno. Dodao je da i da neće Plenkovića moliti da razgovaraju.

”Ja ću sutra predložiti Saboru imenovanje predsednika Vrhovnog suda, hoćemo o tome razgovarati? S kim da razgovaram o tome, sa Škorom? Očekujem da razgovaramo, ali neću ja njega moliti. Pa daj, čoveče, imamo ozbiljan problem. Imamo krdo skandala, neću prestati o tome da govorim. Nek’ mi ne govore o stilu, ja na ljude ne nasrćem. Znam biti grub, ali taj nivo bahatosti nije moje područje, ja sam mala beba za to”, rekao je predsednik Republike.

Tanjug