KOPAONIK – MК Grupa u vlasništvu Miodraga Кostića obezbedila je tokom leta besplatan odmor za 450 lekara i drugog medicinskog osoblja u svojim hotelima u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj, saopšteno je danas. Medicinsko osoblje Кlinike za infektivne i tropske bolesti u Beogradu, Кliničkog centra Vojvodine, kovid bolnica u Ljubljani, Mariboru, Celju i Golniku mogli su da se odmore hotelima “Grand” na Кopaoniku, “Кempinski Palace” u Portorožu i “Кempinski hotel Adriatic” u Savudriji.

“Čast je i privilegija ugostiti zdravstvene radnike, koji su najviše doprineli zajednici u ovom teškom periodu i pružiti im relaksirajući odmor”, rekao je direktor hotela “Grand” Radoš Djordjević.

Dodao je taj hotel, na najatraktivnijoj turističkoj destinaciji u Srbiji, želi da bude dobar primer svim hotelijerima kako bi na neki način mogli da se oduže zdravstvenim radnicima.

“Za nas je ovo vrlo značajan poklon, jer smo od marta u covid bolnicama radili bez dana odmora. Na sreću situacija se malo smiruje pa smo iskoristili vaučer kako bismo napunili baterije za sve što nas čeka u budućnosti”, rekla je klinički mikrobiolog КC Srbije Maja Radić Sekereš.

MК Grupa i njene kompanije članice su tokom pandemije kovid-19 izdvojile gotovo pola miliona evra u borbi protiv korona virusa.