Srce Detelinaraca zajedno kucalo za malu Lanu

NOVI SAD – U subotu 19. septembra u centru stare Detelinare (ispred robne kuće) građani su održali humanitarnu akciju za Lanu Jovanović i tom prilikom sakupili 151.076 dinara. Udruženje građana „Novi Sad“ organizovalo je „Bioskop na otvorenom za lepši grad“ i postavilo kutije za donaciju bolesnoj devojčici. Mališani i njihovi roditelji su u ograđenom prostoru uz poštovanje epidemioloških mera (merenje temperature i delenje maski pri ulazu) mogli da uživaju u dugometražnom crtanom filmu „Hrabri vitez Trenk“. Po reakcijama i odzivu posetilaca možemo zaključiti da su svi bili oduševljeni jer stanovnici ovog dela grada nisu navikli da se kod njih organizuje ovakav vid kulturnog dešavanja.

Pre projekcije održan je i Lanin bazar za koji su se postarali Novosađani iz Grupe građana „Za lepšu i bolju Detelinaru“. Prisutni su mogli na postavljenim stolovima da kupe kolače, stare igračke, knjige ili da im se napravi frizura na licu mesta. Bio je podignut i vazdušni dvorac za najmlađe, a na pozitivnu atmosferu je uticala i dobra muzika sa razglasa.

Detelinarci su i prethodnih godina više puta pokazali da imaju veliko srce kada treba pomoći bolesnoj deci. Prostor isred stare robne kuće u Milenka Grčića 6A postao je mesto organizovanja ovakvih humanitar akcija. Lana Jovanović je jednogodišnja devojčica koja koja ima spinalnu mišićnu atrofiju, tip 1, a lek koji može da joj pomogne košta 2,1 miliona dolara. Akciju su podržali ZOOM MEDIA audio visual support, FAME Solutions, Minaqua, Intersec, Naftachem, Novi Sad – moj grad, Dvorac Aca i Sportisimo sportska porodica.

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *