NOVI SAD -Tradicija podele poklon paketa Univerexport Fondacije đacima prvacima nije izostala ni ove godine, kada je prvog školskog dana obradovano preko 8.000 novih školaraca. Petu godinu zaredom Univerexport dodeljuje poklon pakete đacima koji prvi put sedaju u školske klupe, a ove godine su to deca iz Novog Sada, Subotice, Kikinde, Kule, Vrbasa, Vršca i delova Beograda.  Đacima su prvog dana škole podeljeni vaučeri za preuzimanje paketa u njima najbližem Univerexport prodajnom objektu, a u njima su pokloni namenjeni i prilagođeni njihovom polasku u školu, što podrazumeva da u istom imaju ono što će im trebati na samim časovima, ali i nešto sa čime će moći da se zaslade na odmoru. 

„Ovo je rekordan broj, do sada, poklon paketa koje darujemo kao i mesta i opština koje ovom aktivnošću pokrivamo. Naša uloga u svemu jeste da prvake obradujemo, a razlog za tako nešto leži upravo u činjenici da već 30 godina poslujemo na ovom tržištu, da smo ovde nastali, da smo se na ovom tržištu razvijali i da je svaka lokalna zajednica u kojoj poslujemo zapravo sastavni deo naše sistema i mi njenog, a uzajamno davanje je preduslov za kvalitetno trajanje, a ova aktivnost je ulaganje u budućnost, kako mi volimo da kažemo, u našu decu – naše najbolje“. 

Partneri Fondaciji Univerexport koji su prepoznali aktivnosti i podržali nastojanja Fondacije koja se u svojim donatorskim poduhvatima oslanja najviše na decu su: Bambi, Coca-Cola, Cipiripi, Chips Way, Generali, Jaffa, Konlid doo, Marbo, Mix Trade, Mioni doo, Nestle, Nelt, Rauch, Swislion, Sunbar, Voda Voda, Veletabak. 

Fondacija Univerexport osnovana je 2017. godine od strane kompanije Univerexport, najvećeg domaćeg trgovinskog lanca. Fondacija od svog osnivanja, pokreće i realizuje projekte od lokalnog i šireg nacionalnog značaja. Projekat „Obrazovanje = upotrebljivo znanje“ u saradnji sa Ministarstvom prosvete, besplatan rukometni kamp za najtalentovaniju decu „Bogdan Rodić“, projekat „Prati me po dobru“  u saradnji sa NURDOR-om, Đaci prvaci , samo su neki od projekata Fondacije koji su realizovani do sada, a njihove priče se nastavljaju i dalje.