SARAJEVO – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u intervjuu za sarajevski “Dnevni Avaz” da je u Vašingtonu imao odličan razgovor sa američkim predsednikom Donaldom Trampom i istakao da se trudio da sve što je delegacija Srbije predlagala bude u interesu ne samo naše zemlje, već svih u regionu.

Vučić je u intervjuu, čiji deo Avaz objavljuje danas, a ceo razgovor sutra, rekao da se ponašao odgovorno, jer mu je obaveza da uradi sve što može za Srbiju.

“Ponašao sam se odgovorno, ponašao sam se pristojno i imao čast i priliku da obavim odličan razgovor s Donaldom Trampom. To bih ponovio uvek, jer moja je obaveza da radim sve što mogu za moju zemlju, za Srbiju. A trudio sam se da sve što smo mi predlagali bude u interesu ne samo Srbije, već i svih drugih u regionu”, poručio je Vučić.

Govoreći o sporazumu iz Vašingtona i komentarima koje je njegov susret s Trampom izazvao, Vučić je rekao da mu nije palo na pamet da zbog stolice napusti sastanak.

“Zamislite predsednika bilo koje od naših malih zemalja iz regiona da dobije priliku da uđe u Ovalni kabinet, da razgovara bilateralno, sam s predsednikom Sjedinjenih Američkih Država i da, kada mu stave stolicu, kaže: ‘Izvinite, ne interesuje me ova stolica, sad ću lepo da je šutnem, pa ću da izađem napolje i baš me briga za SAD, jer je meni mnogo važno za moju sujetu kakva će stolica da bude”, rekao je Vučić.

Tanjug