Sajam poslova i praksi „JobFair ─ Kreiraj svoju budućnost!” 2. i 3. novembra

NOVI SAD – Sajam poslova i praksi „JobFair ─ Kreiraj svoju budućnost!” Sajam poslova i praksi za studente i diplomce tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta „JobFair ─ Kreiraj svoju budućnost!” održaće se ove godine šesnaesti put, 2. i 3. novembra. Zbog epidemije virusa i bezbednosti učesnika i posetilaca, Sajam će se ove godine održati online.

Organizatori događaja su neprofitne i apolitične organizacije: Udruženje studenata tehnike Evrope – Beograd i Udruženje studenata elektrotehnike Evrope – Lokalni komitet Beograd u čijem radu učestvuju studenti volonteri.

JobFair je nastao 2005. godine kao inicijativa grupe studenata da smanje nezaposlenost među mladima i zadrže stručan kadar u našoj zemlji. Već šesnaest godina JobFair povezuje studente, kompanije i obrazovni sistem i na taj način mladima pruža priliku da budućnost grade u Srbiji. 

Sajam poslova i praksi tradicionalno se održava prvog ponedeljka i utorka u novembru kada posetioci imaju priliku da se na jednom mestu uрoznaju sa vodećim kompanijama u našoj zemlji, saznaju više o poslovima i praksama koji su aktuelni na tržištu, kao i koja su znanja i veštine potrebni za lakše zaposlenje. 

Pored karijernog napretka, studenti imaju jedinstvenu priliku za lični i profesionalni razvoj kroz učestvovanje u brojnim propratnim sadržajima, kao što su:  

    • „Panel diskusija — Pođi pravim putem”, 17. oktobra od 11 časova
    • „LevelUp — Podigni nivo svojih veština”, seminar profesionalnih veština, 24. i 25. oktobra
    • TechTalk, predavanja o aktuelnim stručnim temama, 2. i 3. novembra
  • Simulacija razgovora za posao, 3. novembra
  • CV baza – u bilo kom trenutku posetioci mogu ostaviti svoj CV koji će biti prosleđen svim kompanijama koje učestvuju na projektu

Sve aktivnosti su besplatne i održaće se online na sajtu www.jobfair.rs gde možete naći i prijave za radionicu „LevelUp — Podigni nivo svojih veštinai Simulaciju razgovora za posao.

Kako je interesovanje za JobFair svake godine sve veće, organizatori se trude da iz godine u godinu jačaju nacionalni karakter Sajma, što znači da je projekat namenjen studentima i diplomcima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta svih univerziteta u Srbiji.Za više informacija možete posetiti sajt  www.jobfair.rs i društvene mreže: Instagram (@jobfairrs), Facebook (@jobfairrs) i LinkedIn (JobFair ─ Kreiraj svoju budućnost!).

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *