PODGORICA – Šef Informativnog deska TVCG Bojan Terzić podneo je ostavku na tu poziciju zbog, kako je naveo u zahtevu za razrešenje, nezadovoljstva informativnim programom te televizijske kuće, piše Dan. On je u zahtevu koji je upućen generalnom direktoru RTCG Božidaru Šundiću, direktoru TVCG Slavku Đurđiću i urednici Prvog programa Aleksandri Pavićević naglasio da duže vreme nije saglasan sa tim kako izgleda informativni program TVCG, ističući da se pojedine teme obrađuju na krajnje neprimeren način, poput priloga u kojem se govori o odnosu Crkve i virusa korona, koji je u utorak veče emitovan u drugom dnevniku. Terzić je istakao je da se u tim prilozima, između ostalog, krše profesionalni standardi i Kodeks novinara, prenosi portal CdM.

Dugogodišnji novinar RTCG Zoran Leković uputio je juče apel da se pod hitno uradi nešto po pitanju, kako je kazao, neprofesionalizma, govora mržnje i širenja verske i nacionalne netolerancije Javnog servisa.

“Svedoci smo informativnih emisija u kojima se dovode persone koje zapaljivim, uvredljivim, po mom mišljenju, fašističkim rečnikom dižu harangu na najmanje 30 odsto stanovništva Crne Gore”, objavio je Leković na Fejsbuku.

Nakon Terzićevog istupa, urednica Prvog programa RTCG Aleksandra Pavićvić je na vajber grupi novinara RTCG tražila da joj se obrate svi novinari koji nisu saglasni sa uređivačkom politikom, pa da se u skladu sa tim pravi raspored rada.

Savet RTCG u petak bi trebalo da održi sednicu i na dnevnom redu trebalo bi da se nađe i razmatranje situacije u toj medijskoj kući.

Član Saveta RTCG Milan Radović za Dan je rekao da se čin Terzića može oceniti kao odgovoran i profesionalan.

Tanjug