Češki startap Yieldigo zaključio investiciju vrednu 2 miliona evra sa J&T Ventures, Alchemist Accelerator i PortfoLion

BEOGRAD  – Američki „Alchemist Accelerator” iz Silicijumske doline i mađarski fond preduzetničkog kapitala PortfoLion ulažu 2 miliona evra u startap kompaniju Yieldigo zajedno sa „J&T Ventures”. Brzorastuća kompanija koju su osnovala tri češka matematičara pomaže međunarodnim trgovinskim lancima da postignu bolje rezultate sa cenovnom politikom zasnovanoj na veštačkoj inteligenciji.

Pored Češke i Slovačke, platformu startap kompanije Yieldigo koriste maloprodajni lanci u Poljskoj, Nemačkoj, Ukrajini i Rusiji. Zahvaljujući veštačkoj inteligenciji, platforma omogućava kako onlajn tako i oflajn trgovcima da lako postavljaju i upravljaju cenama za desetine hiljada proizvoda u stotinama različitih prodavnica na osnovu tačnih predviđanja.

Oslanjajući se na interne podatke, konkurentnu poslovnu inteligenciju, opšte tržišne trendove i razne druge izvore, Yieldigo omogućava trgovcima da bolje ostvare svoje ciljeve. Platforma im pruža podršku u povećanju udela na tržištu, postizanju veće profitabilnosti ili unapređenju tačnosti planiranja. U klijente kompanije spadaju i mreže supermarketa, apoteka i drogerija, a takođe pomaže i prodavnicama klasične prodaje i distribucije i prodavnicama koje funkcionišu na bazi onlajn kupovine.

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *