Dva zlata i jedna bronza za novosadske bokserke na Kupu nacija

NOVI SAD – Da se u našem najtrofejnijem bokserskom klubu, novosadskoj “Vojvodini” prate svetski trendovi kada je reč o popularizaciji ženskog boksa najbolje potvrđuju i rezultati sa ovogodišnjeg 4. kupa nacija za juniorke u Vrbasu na kojem su Novosađanke sa tri takmičarke osvojile dva zlatna i bronzano odličje. Do zlatnih odličja, Novosađanke su stigle ekspresnim pobedama. Željana Amidžić (70 kg ) prekidom u prvoj rundi odbranila je tron, pobedivši Kikinđanku Andrijanu Belić, dok je Anđela Ilić (48 kg ) u trećoj rundi na predaju primorala Vrbašanku Ivanu Čizmar.

U rivalstvu koje već traje, Dragana Jovanović (54 kg ), prema odluci sudija, bila je slabija od sjajne Sare Ćirković iz Zvornika.

“S nestrpljenjem sam čekala ovo međunarodno takmičenje kako bih proverila formu za predstojeći evropski šampionat sa koga želim da se vratim sa odličjem”, kaže “zlatna” Željana Amidžić.

Anđeli Ilić je ovo bilo prvo zvanično međunarodno takmičenje sa koga se vratila sa najsjajnijim odličjem.

“Zajedno sa trenerom Jovanom Ružićem dobro smo proučili moju protivnicu pa sam zbog toga pre svega taktički dobro pristupila meču i na kraju uspela da slavim. Imala sam želju da se dobrim izdanjem nametnem stručnom štabu naše juniorske reprezentacije i da što pre obučem dres naše zemlje”, poručuje osvajačica zlatne medalje sa Kupa nacija Anđela Ilić.

Našu juniorsku reprezentativku Draganu Jovanović u finalu je zaustavila talentovana bokserka iz Zvornika Sara Ćirković sa kojom se prethodno već dva puta sastajala i oba puta gubila.

“To je rivalstvo koje već traje. Reprezentativka BiH je i ovog puta bila bolja, ali bez obzira na ishod meča, zadovoljna sam prikazanim boksom i pre svega formom. Sa mojim klupskim drugaricama nastavljam vredno da radim i verujem da će vrlo brzi stići nova odličja sa domaće i međunarodne scene”, odlučna je “srebrna” sa našeg prestižnog međunarodnog takmičenja bokserka “Vojvodine” Dragana Jovanović.

Prema rečima predsednika Milana Kozomore osnovni cilj rukovodstva Bokserskog kluba “Vojvodina” je da Novosađanke u dogledno vreme budu okosnica naše reprezentacije i da Novi Sad bude centar srpskog boksa za žene. Sve veće interesovanje za plemenitu veštinu pripadnica lepšeg pola i postignuti rezultati govore da su na pravom putu.

RTV (Ljubenko Zvizdić)

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *